Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Studio Makkink & Bey nodigde drie kunstenaars en ontwerpers uit om in de vorm van interventies de confrontatie aan te gaan met het historische materiaal in de tentoonstelling Zomerdromen.

Aliki van der Kruijs

Blauwdruk

Het concept van de zomer is geschetst in lucht, water en bloeiende natuur. Aliki van der Kruijs onderzoekt elementen in de aanwezige archieftekeningen en construeert een hedendaagse blauwdruk van het archief. De print komt tot ontwikkeling bij blootstelling aan zonlicht.

Zoro Feigl

Summer Breeze

Zomer staat gelijk aan leven, staat gelijk aan beweging, staat gelijk aan de kinetische installaties van Zoro Feigl. Feigl vermaakt de hangende middenring tot een architectonische sculptuur.

 

Rogier Arents

Grid

Rogier Arents legt zich toe op het visualiseren van wetenschap. Zien is geloven. Met zijn plotmachine onderzoekt hij een nieuwe schaal in zijn oeuvre als illustrator. Gedurende de tentoonstelling Zomerdromen ontwikkelt hij met viltstiften een grid van kleurschakeringen.

 

Zomerdromen, Verrassende vondsten uit de collectie #1
Alfred Marks
Studio Makkink & Bey
Aliki van der Kruijs, Rogier Arents en Zoro Feigl
Maureen Mooren
Collectie Het Nieuwe Instituut

Dit project maakt deel uit van de programmalijn Landschap en Interieur en het dossier Verrassende vondsten uit de collectie.

Zomerdromen is de eerste uit een serie presentaties waarin materiaal uit de collectie centraal staat.